Geschiedenis van Herxen

Inleiding

Op deze plaats wil ik proberen om een stukje geschiedenis van Herxen in kaart te brengen. Het gaat daarbij niet alleen om de geschiedenis van eeuwen geleden, maar ook om hetgeen er in de vorige eeuw is gebeurd.
Het zou mooi zijn als de verhalen die nu alleen nog in de hoofden van de Herxernaren en oud-Herxernaren zitten, op deze plek zouden kunnen worden vastgelegd.

Ook oude foto's, prenten e.d. zouden hier een plaatsje kunnen krijgen.
Wie een bijdrage wil leveren kan contact met mij opnemen.

Vr. gr. Wim Dekker.

Een eerste aanzet

Naar aanleiding van een oproep in de "Vrijwilligersbank" op deze site, heeft de heer Freerk Kunst, secretaris van de Historische Vereniging in Wijhe contact met mij opgenomen. Hij nodigde me uit om langs te komen in de oudheidkamer in Wijhe, zodat hij me wat foto's en ander materiaal zou kunnen laten zien. We hebben wat spullen bekeken en ik ben met een artikel van J.G.J. van Booma naar huis gegaan.

De heer Van Booma was hoofd van de school in Herxen van 1963 tot 1967. Toen 1968 het nieuwe gebouw voor de Openbare Lagere School in Herxen gereed kwam, heeft hij het artikel "Van Haarkesheim tot Herxen?" geschreven. Dat artikel heb ik nu op de site geplaatst. U kunt er middels onderstaande link naar toe. Bedenk wel dat het in 1968! is geschreven en niet is aangepast aan de huidige situatie.

Bij deze bedank ik de Historische Vereniging Wijhe, en in het bijzonder de heer Freerk Kunst, voor de medewerking en het ter beschikking stellen van de gegevens.

Wilt u meer weten over de geschiedenis van Wijhe en omliggende buurtschappen, breng dan ook eens een bezoek aan de oudheidkamer, Kerkstraat 34 te Wijhe.

Komende activiteiten

Geen evenementen

Foto van de dag

DSC05052.JPG

Website created by NM-Webdesign