Appelpersdag Herxen vrijdag 24 september

Op 24 september wordt in Herxen weer de Appelpersdag gehouden De appel en peren oogst geperst tot sap door de sapmobiel uit Welsum. De hele dag wordt er geperst. Deelnemers leveren eigen appels in en nemen de appelsap zelf af. Er wordt geperst van 8 uur tot 18 uur.

Vanaf 14.30 uur tot 18.00 uur is er een gezellige streekmarkt met foodtrucks

Wie het lekkerste appelgerecht heeft gebakken wordt om 17.30 uur bekend gemaakt.

De Appelpersdag is een oogstfeest in brede zin, zowel oogst van het land en de boom. Maar ook oogst, door het laten zien van talent op allerlei gebied.

Kortom een mooie gelegenheid om de werkweek af te sluiten of het weekend te beginnen, (net wat u wilt) met een drankje en gezelligheid. Tevens zult u de Herxernaren leren kennen op hun best. Wij hopen u te treffen op het feestterrein bij het dorpshuis de Herxermarke.